Wie zijn wij?

Feitelijke vereniging

De grote Chiro bestaat eigenlijk uit zo'n 940 zelfstandige chirogroepen. In elke groep heeft de eigen leiding het heft, het initiatief en het beslissingsrecht in handen. Om die groepen te ondersteunen is er een Chirostructuur van gewesten, verbonden en een nationaal niveau. Chiro Berkenbloesem is dus slechts een van de vele chiro’s, een feitelijke vereniging onder de koepel van Chiro Nationaal! Dit wil zeggen dat onze chiro geen aparte rechtspersoonlijkheid heeft. De verantwoordelijken van onze chiro zijn de hoofdleiding en de volwassen begeleiding.

Een vereniging van vrijwilligers

Onze leidingsploeg bestaat uit jonge vrijwilligers. Zonder vergoeding stoppen ze wekelijks vele uren van hun vrije tijd in de Chirowerking en engageren zij zich om alle leden een fijne tijd te bezorgen. En het blijft niet bij de werking op zondagnamiddag alleen: de leidingskringen, vertegenwoordiging in de jeugdraad, eetfestijnen, groepsfeesten, speciale activiteiten en het jaarlijkse bivak… daar kruipt heel wat tijd in.

Informatie

Zoek je info over onze chiro. Kijk dan zeker eens in ons voorstellingsboekje door te klikken op de link. Om een idee te geven over wat erin staat vind je hieronder de inhoudstafel. Voor vragen kan je altijd terecht via ons contactformulier!